BARNAS FESTIVAL

Vi mener alvor når vi sier at vi er Barnas festival. Alle våre barneaktiviteter er gratis. Det betyr at barn og unge kan prøve seg på aktiviteter som fisking, båtkjøring, natursti, i tillegg til å lage og spise sjømat i ulike varianter. En hel festivaluke uten at det trenger å koste en krone. DET er vi stolte av. Her ser du noen av aktivitetene vi spanderer i 2017. Siden oppdateres i takt med at nye programposter lanseres.

Ansiktsmaling på Torget

Onsdag og lørdag får vi besøk av flinke Kerstin Hansel som driver med ansiktsmaling. Se programtidene for klokkeslett og info.

SUP-brett

Har du lyst å teste SUP-brett? Da bør du ta turen ned til Hopen på lørdag under årets festival. Da står nemlig RS Ung klar med SUP-brett og andre aktiviteter.

Knutekurs

Redningsselskapet UNG stiller med knytebenk og tips på lørdag under festivalen. Her blir det mulig for både store og små å prøve seg på nye knuter.

Skattejakt med Blekkulf og Kaptein Sabeltann

I år er det ikke bare Blekkulf som dukker opp. Når selveste Kaptein Sabeltann dukker opp på lørdag trenger Blekkulf hjelp av barna til å få tilbake noe veldig, veldig viktig!

Småbåter med undervannskikkert

Eliasbåten er ikke eneste mulighet dersom du har lyst på en tur ut på havna i år. Det blir også andre småbåter, både med og uten motor, som barna kan få ta seg en tur i. Noen har til og med undervannskikkert!

Lekeområde på Torget

Takka være handelsforeninga hadde vi en kjempefin lekeplass på festivalområdet i 2016. Dette viderefører vi og videreutvikler selvsagt i år!

Barnehjørnet i Rorbua

Dårlig vær? I år får barna et eget område også inne i Rorbua. Her blir det ulike aktiviteter på dagtid, fra tegning til kunstprosjekter. Den flinke dugnadsgjengen vår har til og med laget egne møbler som passer til de små!

Ballongkunstneren Carl

Under åpningsseremonien vil det være underholdning for både store og små. De minste kan blant annet glede seg til å treffe Ballongkunstneren Carl! Kanskje får de med seg en egen figur hjem denne dagen?

Barnekonsert i Rorbua

Konserten ”Du og jeg og vi 2 – 3 – 4” er en groovy barnekonsert for hele familien der man får møte mange spennende karakterer. Man får blant annet møte Rotta Ronny som er veldig lei av kebab og Fru Rosenstrøm som ikke er som andre fruer – hun planlegger nemlig å rane banken.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Eliasbåten

Den nye Eliasbåten ble døpt under festivalen i 2016. I år blir det bursdagsselskap når Eliasbåten fyller 1 år!

Barnefiske-konkurranse på Lekteren

Lørdag 5. august kl. 14 går årets barnefiskekonkurranse av stabelen. Ta med fiskestang og redningsvest til Lekteren. Alle får premie!

RS Sommerskole

Redningsselskapet sin Sommerskole foregår denne uka og fredagens skoleavslutning foregår på Torget i samarbeid med Måløy Havfiskefestival.

Blekkulf

Blekkulf dukker opp mange ganger i løpet av uka, plutselig står han der og håper på en high-five eller klem!

Akvariet og plaskedam

De kjente plaskedammene og akvariet vårt vil være på plass slik som tidligere. Her er det fisk, tang og tare, Eliasbåter og stein som passer for både de minste og de litt større barna.

Gratis smaksprøver

På lørdag lager vi fiskekaker i det ene Naustet vårt. Fiskekakene blir laget for salg til de voksne, men det blir som vanlig gratis smaksprøver til alle barn.

Havets Skattekiste

Fredag ettermiddag er det Havets Skattekiste i Rorbua. Da kan alle barn få være med å lage sin egen matpakke med fisk og grønnsaker som blir tilberedt på kjøkkenet vårt.