OM MHF

Folkeliv i Måløy

Måløy Havfiskefestival 2017 blir arrangert 28.juli – 6.august.

Festivalen ble etablert som ideelt aksjeselskap i 2012 og har siden den gangen arrangert årlige havfiskefestivaler i Måløy. I utgangspunktet skal festivalen finansiere seg selv, men et eventuelt overskudd kan brukes til ideelle kystkulturforhold. Rita Andal er daglig leder og Tone Andal er prosjektleder.

Drevet av et ønske om å videreføre vår lokale kultur rundt fisk og kystkultur er vi mange som jobber med Måløy Havfiskefestival. Siden starten har den vært drevet 100% på dugnad av ildsjeler i festivalen, men i tett samarbeid med andre organisasjoner. Nordfjord Havfiskeklubb er organisasjonen vi har det tetteste samarbeidet med, og de har hatt hovedansvaret for Norges Cup-konkurransene siden starten. Takket være kvaliteten over disse konkurransene står Måløy nå som arrangør av Europamesterskapet i havfiske i 2017.

Vi har alltid vært klare på at festivalen skal ha tilbud for alle. Med blant annet fiskekonkurranser for proffe, amatører, barn, voksne og bedrifter viser det en satsing i alle leire. Sjømat står også i fokus, der vi serverer våre gjester havets delikatesser alle festivaldager, i tillegg til større middager på enkelte kveldsarrangement.

Våre langsiktige mål er å vokse som festival hvert eneste år, med nye aktiviteter og større rammer. Samtidig håper vi at gjennom vårt kulturarbeid å bidra til å vise frem Vågsøy som turistdestinasjon, næringskommune og ikke minst som et godt sted å bo.