14 land klare for EM

 

Foto: Studio Glimt

 

Allerede en måned før påmeldingsfristen er 14 nasjoner, og nesten 100 deltagere klare for Europamesterskapet i Måløy.
– Dette blir helt rått, sier Nordfjord Havfiskeklubb sin «festivalgeneral» Kjell Oldeide, som har fått tildelt det lokale ansvaret for konkurransene.

«Det er sjelden at avdelingene er så tidlig ute med påmeldingene sine. Dette lover godt for at vi skal nå våre målsettinger om antall land og fiskere.»
I tillegg til Norge kan havfiskeklubben melde om påmeldinger fra Italia, Belgia, Island, Russland, Sør-Afrika, Gibraltar, Sveits, Skottland, Sverige, Danmark, England, Tyskland og Irland.

Havfiskeklubben er i full gang med jakta på båter. «En del båter er på plass, men vi trenger mange flere», sier Kjell, som håper at lokale sjarkfiskere støtter opp om arrangementet.

I tillegg trenger klubben mange flere frivillige til å håndtere all fisken som kommer på land. «Vi ønsker å ta godt vare på fisken for å levere topp kvalitet. Fisken skal jo serveres som mat, blant annet i Rorbua til våre egne besøkende. Da må vi ha nok folk til å håndtere innveiingen. Kanskje finnes det en del pensjonerte fiskere som kan tenke seg å bidra et par timer på noen ettermiddager?»

En ting er i alle fall sikkert, dette blir en sjeldent god mulighet for Måløy, Vågsøy og Nordfjord til å vise seg fra sin beste side. Med mål om 20 deltakende nasjoner satser Nordfjord Havfiskeklubb høgt og det gir ringvirkninger i området i flere uker.  «Alle som har booket overnatting hittil kommer minst tre netter før konkurransen starter. En del kommer allerede en hel uke før så både hotell- og restaurantkjeden vil merke festivalen vår ekstra godt i år.» avslutter Kjell.