Dagens ansikt: Edvard Iversen

 

 

En av de du får se mye til i år er Edvard Iversen. Han er årets konferansier og blir å se både i forbindelse med innveiingen, på Rorbuscena og ellers på området. Han vil intervjue en del av havfiskerne, slik at også publikum får et innblikk det i som skjer på havet under konkurransene, samtidig som han vil sørge for en rød tråd gjennom underholdningsinnslaga. Men hva synes Edvard sjøl om arrangementet?

Hva er best med havfiskefestivalen? Ja, hvorfor ikke havfiskefestival? Her er et stort uoppdaga potensiale, som ikke Vågsøy helt har klart å ta innover seg. Dette kan bli alvorlig mye større i fremtida. Vi har jo Lofoten som eksempel til etterfølgelse. Svolvær med sin årlige festival sies å ha en omsetning i området på 30-50 million kroner den uka arrangementet foregår. Måløy kan komme langt på vei dit, men da må vi jobbe for det. Jeg mener at havfiskefestivalen har enda større potensiale i fremtiden enn for eksempel Måløydagene. Med et Europamesterskap med 14 nasjoner har vi et kjempemulighet te å komme langt på vei med å presentere Måløy som turistfiskedestinasjon.

Hva gleder du deg mest til i år? For oss på Raudeberg blir det første gang i historien at det blir arrangert en bankett for et Europamesterskap. Vågsøy Kommune har vel aldri hatt et Europamesterskap før. Og når den banketten skal være i det nye Kulturhuset så er det klart vi er både stolte og gleder oss.
Hva er den største utfordringa som konferansier? Først og fremst krever det jo å sette seg godt inn i både de ulike nasjonene og aktivitetene som skal foregå. Jeg lover å være godt forberedt når jeg møter, slik at det går så godt som det kan gå. Vi er jo amatører og må akseptere det.

Hvorfor skal folk besøke årets festival? For det første er det jo et Europamesterskap. Det er en stor begivenhet ikke bare for Vågsøy men for hele fiskerimiljøet, fylket og Vestlandet. Håper mange kommer og ser og blir med å heier frem fiskerne. Og ikke minst at vi tar godt imot alle de gjestene som kommer.