Dagens ansikt: Sunniva Oldeide AKA: Festivalsjefen sjøl

 

 

Festivalsjefen vår rapporterer at hun er ganske frampå nå når det nærmer seg EM. Men så frempå at hun får tid til å fiske – aldri. Det mange ikke vet om sjefen vår er at hun ALDRI har fått testa ekte havfiske. Hvordan kan man da finne på å drive havfiskefestival?

På privaten: Gift med Daniel, har to barn og to katter, to biler, to hus, en fiskebutikk og ei campingvogn. Planen er å kvitte seg med i alle fall noe! Jobber som salgssjef i Domstein Fish, der jeg bruker mesteparten av tida på agn.

Rolle i festivalen: Daglig leder for andre året, har vært med fra starten – både i festival og tidligere i Nordfjord Havfiskeklubb.

Hvorfor fisker du ikke?? Haha, tja si det. Det har rett og slett alltid blitt skubba. Har vært med på både VM i Skrei i Lofoten og EM i Irland, og mange NorgesCup`er og et par bedriftskonkurranser, men det blir aldri tid til å fiske. For et par år siden fikk jeg endelig mulighet på Domsteins bedriftsbåt, men da ble jeg så sjøsjuk at jeg ikke fikk ned snøret i vannet! Kanskje neste gang J

Hvordan ble du da så engasjert i havfiskemiljøet? Lett å bli engasjert når det er så mange hyggelige mennesker i miljøet. I tillegg er sportsfiske relevant i forhold til jobb. Ting baller jo på seg, så plutselig ble det festivaldrift på sidelinja. Spennende å se hvordan ting utvikler seg!

Festivalsjeflivet, er det travelt?  Jepp! Men jeg har utrolig mange dyktige folk rundt meg, styret og komiteledere, andre frivillige og i familie/venner som stiller opp – så stort sett er det bare veldig, veldig kjekt. Ikke minst blir jeg ekstremt motivert av alle de positive kommentarene fra publikum og besøkende før, under og etter arrangementet.

Hvorfor havfiskefestivalen? Fordi det er en festival som treffer midt i hjertet på alt vi står for i Vågsøy. God mat, kystkultur, flinke musikere og viktigst: FISK! Det er virkelig en festival som har noe for absolutt alle.

Hva gleder du deg mest til? Å se utover Torget under åpningsseremonien søndag og siste festivaldag lørdag og oppleve hvordan folk koser seg med god mat og underholdning. Rorbufesten lørdag kveld blir et høydepunkt! Håper hele området prioriterer å få med seg MINST de to dagene.