Måløy blir EM-by

 

Folkeliv Måløy Havfiskefestival

 

Europamesterskapet i Havfiske 2017 arrangeres i Måløy. Det er Nordfjord Havfiskeklubb (NFHK) som har fått tildelt arrangementet av European Federation of Sea Anglers. «Ei stor fjær i hatten til NFHK», mener daglig leder i Måløy Havfiskefestival.

At Måløy skulle bli EM-by var det ikke alle som trodde når Nordfjord Havfiskeklubb og Måløy Havfiskefestival ble etablert i 2011 og 2012. Fem år med hardt arbeid og vellykkede arrangement har nå lønnet seg og vi er tildelt Europamesterskapet i 2017.

Rundt 20 landslag med 120-150 deltagere forventes til mesterskapet. I tillegg vil et par hundre deltagere delta i de andre konkurransene våre! Europadeltagerne kommer opp til en uke før konkurransen starter for å forberede seg og bli kjent med forholdene. Dette vil gi positive ringvirkninger for både hotell- og restaurantbransjen – for ikke å snakke om de som leverer fiskeutstyr i området. Med flere konkurransefrie dager i løpet av festivaluka er det også gode muligheter for å vise frem resten av kommuna: både handelsstand, natur og kultur.

Dette blir et fantastisk arrangement og en utrolig spennende uke for Måløy. Vi gleder oss!